Рецепти
Тава ориз со пилешко Ана Ѓорова

Традиционална тава со пиле и ориз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле исчистено и исечкано на парчиња(1 )

Кромид(2 Главици)

Морков(1 )

Магдонос(1 Китка)

Целер(1 Китка)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Пилешка супа(1 Пакување)

Ориз(1/2 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Најпрвин сварете ја супата.
  2. Исечете го пилето на крупни парчиња. Се става во длабока тава или во тенџере и се вари на умерена температура во вода колку да омекне месото.
  3. Една главица кромид се сече и се пропржува кратко, па се додава во водата со месо. Потоа се додаваат и исечкан морков, магдонос, целер, бибер и сол.
  4. Во голема тава се пропржува другата главица кромид во масло, се додава оризот и се пропржува 5 – 6 минути. Потоа во истата тава се додава месото и одозгора се посипува со супата (количината треба да биде над месото и оризот). Тавата се пече на 180°C околу 30 – 40 минути или додека водата не испари и оризот не омекне.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: