Рецепти
Тава со пилешко и печурки во сос Ана Ѓорова

Сочно и кремасто пилешко месо со сос од павлака и крем супа од печурки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(1,2 Килограм)

Кашкавал(300 Грама)

Сланина(300 Грама)

Маринирани шампињони(1 мала тегла )

Супа од печурки(1 Пакување)

Кисела павлака(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Пилешките гради се сечат на коцки, се сечкаат и сланината и печурките, а кашкавалот се ренда.
  2. Крем супата од печурки се вари со 500 мл вода, се лади и се додава павлака, па се мати со миксер за да се добие густ сос.
  3. Во тава се става половина од исечканото месо, врз него се става половина од сланината, половина од печурките и половина од кашкавалот. Се распоредуваат, се става половина од сосот и со лажица се размачкува насекаде.
  4. Врз првиот ред се распоредува преостанатото месо, па се редат сланината, печурките, кашкавалот и над нив се истура преостанатиот сос.
  5. Тавата се покрива со алуминиумска фолија и се пече 1 час на 250 степени. Потоа се вади фолијата и се пече додека да зарумени.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: