Рецепти
Тава со пилешко и печурки во сос Ана Ѓорова

Сочно и кремасто пилешко месо со сос од павлака и крем супа од печурки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(1,2 Килограм)

Кашкавал(300 Грама)

Сланина(300 Грама)

Маринирани шампињони(1 мала тегла )

Супа од печурки(1 Пакување)

Кисела павлака(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Пилешките гради се сечат на коцки, се сечкаат и сланината и печурките, а кашкавалот се ренда.
  2. Крем супата од печурки се вари со 500 мл вода, се лади и се додава павлака, па се мати со миксер за да се добие густ сос.
  3. Во тава се става половина од исечканото месо, врз него се става половина од сланината, половина од печурките и половина од кашкавалот. Се распоредуваат, се става половина од сосот и со лажица се размачкува насекаде.
  4. Врз првиот ред се распоредува преостанатото месо, па се редат сланината, печурките, кашкавалот и над нив се истура преостанатиот сос.
  5. Тавата се покрива со алуминиумска фолија и се пече 1 час на 250 степени. Потоа се вади фолијата и се пече додека да зарумени.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: