Рецепти
Тава со пилешко и печурки во сос Ана Ѓорова

Сочно и кремасто пилешко месо со сос од павлака и крем супа од печурки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(1,2 Килограм)

Кашкавал(300 Грама)

Сланина(300 Грама)

Маринирани шампињони(1 мала тегла )

Супа од печурки(1 Пакување)

Кисела павлака(2 Чаши)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Пилешките гради се сечат на коцки, се сечкаат и сланината и печурките, а кашкавалот се ренда.
  2. Крем супата од печурки се вари со 500 мл вода, се лади и се додава павлака, па се мати со миксер за да се добие густ сос.
  3. Во тава се става половина од исечканото месо, врз него се става половина од сланината, половина од печурките и половина од кашкавалот. Се распоредуваат, се става половина од сосот и со лажица се размачкува насекаде.
  4. Врз првиот ред се распоредува преостанатото месо, па се редат сланината, печурките, кашкавалот и над нив се истура преостанатиот сос.
  5. Тавата се покрива со алуминиумска фолија и се пече 1 час на 250 степени. Потоа се вади фолијата и се пече додека да зарумени.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: