Рецепти
Телешки шницли со кашкавал и доматен сос Ана Ѓорова

Телешки шницли во рерна со вкусен сос во кој ќе уживате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(кртина 600 Грама)

Кашкавал(250 Грама)

Грашок(250 Грама)

Јајце(2 )

Лебни трошки(100 Грама)

Доматен сос(300 Милилитри)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Месото исечете го на шницли и зачинете го од двете страни со сол и бибер, па истолчете ги шницлите со дрвен чук.
  2. На ситната страна од рендето во длабока чинија изрендајте го кашкавалот и измешајте го со лебните трошки.
  3. Во друга чинија изматете ги јајцата, извалкајте ги шницлите во јајцата, па во лебните трошки со кашкавал и пржете ги од двете страни на загреано масло во тава.
  4. Во правоаголна тава за печење намастена ставете го грашакот и врз него наредете ги испржените шницли.
  5. Во тавата на оган налејте го доматниот сос и откако ќе ја добие посакуваната густина, со него прелијте ги шницлите.
  6. Кашкавалот исечете го на ленти и по едно парче ставете врз секоја шницла.
  7. Печете на 200 степени околу 30 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: