Рецепти
Телешки шницли со кашкавал и доматен сос Ана Ѓорова

Телешки шницли во рерна со вкусен сос во кој ќе уживате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Телешко месо(кртина 600 Грама)

Кашкавал(250 Грама)

Грашок(250 Грама)

Јајце(2 )

Лебни трошки(100 Грама)

Доматен сос(300 Милилитри)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Месото исечете го на шницли и зачинете го од двете страни со сол и бибер, па истолчете ги шницлите со дрвен чук.
  2. На ситната страна од рендето во длабока чинија изрендајте го кашкавалот и измешајте го со лебните трошки.
  3. Во друга чинија изматете ги јајцата, извалкајте ги шницлите во јајцата, па во лебните трошки со кашкавал и пржете ги од двете страни на загреано масло во тава.
  4. Во правоаголна тава за печење намастена ставете го грашакот и врз него наредете ги испржените шницли.
  5. Во тавата на оган налејте го доматниот сос и откако ќе ја добие посакуваната густина, со него прелијте ги шницлите.
  6. Кашкавалот исечете го на ленти и по едно парче ставете врз секоја шницла.
  7. Печете на 200 степени околу 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: