Рецепти
Телешки шницли со кашкавал и доматен сос
Телешки шницли во рерна со вкусен сос во кој ќе уживате
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Телешко месо(кртина 600 Грама)
Кашкавал(250 Грама)
Грашок(250 Грама)
Јајце(2 )
Лебни трошки(100 Грама)
Доматен сос(300 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Месото исечете го на шницли и зачинете го од двете страни со сол и бибер, па истолчете ги шницлите со дрвен чук.
- На ситната страна од рендето во длабока чинија изрендајте го кашкавалот и измешајте го со лебните трошки.
- Во друга чинија изматете ги јајцата, извалкајте ги шницлите во јајцата, па во лебните трошки со кашкавал и пржете ги од двете страни на загреано масло во тава.
- Во правоаголна тава за печење намастена ставете го грашакот и врз него наредете ги испржените шницли.
- Во тавата на оган налејте го доматниот сос и откако ќе ја добие посакуваната густина, со него прелијте ги шницлите.
- Кашкавалот исечете го на ленти и по едно парче ставете врз секоја шницла.
- Печете на 200 степени околу 30 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во