Рецепти
Телешко филе со кромид
Брз ручек, одличен за сите гурмани и љубители на месото
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Телешки шницли(4 Парчиња)
Путер(40 Грама)
Кромид(4 мали Главици)
Слатко вино(1/2 Чаша)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути
- Исечкајте го кромидот на прстени.
- Пржете го месото на растопенот путер, па извадете го од тавата, посолете го и ставете го на топло место.
- Во тавата додајте го кромидот, посолете го, попиперете го, полијте го со виното и пржете го 6-7 минути на силен оган.
- Потоа во тавата вратете го месото и пржете го неколку секунди. Сервирајте ги полеани со сосот.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во