Рецепти
Тестенини со рагу сос Ана Ѓорова

Тестенини во вкусен сос од мелено месо и домати

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тестенини(450 Грама)

Колбас(270 Грама)

Мелено говедско месо(300 Грама)

Целер(30 Грама)

Морков(30 Грама)

Кромид(30 Грама)

Домат(700 Милилитри)

Бело вино(неколку супени лажици )

Маслиново масло(50 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Тестенините сварете ги во солена, зовриена вода.
  2. Зеленчукот исечкајте го и ставете го во тенџере со вода да се вари.
  3. Кога ќе омекне, изгасете ја ринглата, додајте го исечканиот колбас или сомелен и меленото месо, па убаво изблендирајте ја целата смеса со рачен миксер.
  4. Потоа во тенџерето додајте го виното, повторно вклучете ја ринглата и гответе додека течноста почне да врие.
  5. Потоа додајте го сосот од домати и продолжете да го готвите сосот на умерен оган.
  6. При крајот додајте го маслото (или 20 г путер) и во тенџерето додајте ги тестенините. Мешајте уште минута за да впијат од сосот, па послужете ги.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: