Рецепти
Тестенини со рагу сос Ана Ѓорова

Тестенини во вкусен сос од мелено месо и домати

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Тестенини(450 Грама)

Колбас(270 Грама)

Мелено говедско месо(300 Грама)

Целер(30 Грама)

Морков(30 Грама)

Кромид(30 Грама)

Домат(700 Милилитри)

Бело вино(неколку супени лажици )

Маслиново масло(50 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Тестенините сварете ги во солена, зовриена вода.
  2. Зеленчукот исечкајте го и ставете го во тенџере со вода да се вари.
  3. Кога ќе омекне, изгасете ја ринглата, додајте го исечканиот колбас или сомелен и меленото месо, па убаво изблендирајте ја целата смеса со рачен миксер.
  4. Потоа во тенџерето додајте го виното, повторно вклучете ја ринглата и гответе додека течноста почне да врие.
  5. Потоа додајте го сосот од домати и продолжете да го готвите сосот на умерен оган.
  6. При крајот додајте го маслото (или 20 г путер) и во тенџерето додајте ги тестенините. Мешајте уште минута за да впијат од сосот, па послужете ги.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: