Рецепти
Тестенини со рагу сос
Тестенини во вкусен сос од мелено месо и домати
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Тестенини(450 Грама)
Колбас(270 Грама)
Мелено говедско месо(300 Грама)
Целер(30 Грама)
Морков(30 Грама)
Кромид(30 Грама)
Домат(700 Милилитри)
Бело вино(неколку супени лажици )
Маслиново масло(50 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Тестенините сварете ги во солена, зовриена вода.
- Зеленчукот исечкајте го и ставете го во тенџере со вода да се вари.
- Кога ќе омекне, изгасете ја ринглата, додајте го исечканиот колбас или сомелен и меленото месо, па убаво изблендирајте ја целата смеса со рачен миксер.
- Потоа во тенџерето додајте го виното, повторно вклучете ја ринглата и гответе додека течноста почне да врие.
- Потоа додајте го сосот од домати и продолжете да го готвите сосот на умерен оган.
- При крајот додајте го маслото (или 20 г путер) и во тенџерето додајте ги тестенините. Мешајте уште минута за да впијат од сосот, па послужете ги.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во