Рецепти
Триаголници со вишни Ана Ристеска

Лесен десерт кој може да го подготвите и со замрзнати вишни или било кое овошје сакате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Готови кори(500 Грама)

Шеќер(2 Чаши)

Гриз(2 Чаши)

Газирана вода(2 Чаши)

Млеко(1,5 Чаша)

Прашок за печиво(1 )

Вишни(500 Грама)

Шеќер во прав

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Шеќерот и гризот се соединуваат, па се додава кисела вода, масло и прашок за печиво. Добро се меша и се остава малку од филот на страна за премачкување.
  2. Корите се сечат на ленти (од едната кора се прават 4 ленти) и секоја се премачкува со филот и се преклопува. Се нанесува уште малку фил врз кој се распоредуваат вишните. Лентите се виткаат на триаголници.
  3. Постапката се повторува додека се потроши сиот материјал.
  4. Триаголниците се редат во подмачкан плех и одозгора се премачкуваат со фил.
  5. Се печат во загреана рерна на 180 степени околу 30 минути.
  6. Испечените триаголници се посипуваат со шеќер во прав.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: