Рецепти
Црвена чорба Ана Ѓорова

Домашна зеленчукова чорба од домати што ќе ви стане омилена

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(2 Супени лажици)

Рендан морков(2-3 )

Домат(3 )

Коцка за супа-бујон(2 )

Фиде(1 Топка)

Бибер

Лук во прав

Шеќер(1/2 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. На тивок оган на масло се пржат 2 лажици брашно, а кога ќе пожолти, се додава рендан морков.
  2. Откако и морковот ќе се пропржи се додаваат доматите (претходно изрендани), па се налева 1,5 л вода.
  3. Чорбата се остава да проврие околу 15-тина минути. Потоа се додаваат 2 коцки за супа, бибер, лук во прав и половина лажиче шеќер (за да не биде многу кисела чорбата).
  4. Откако ќе се свари, се додава една топка фиде, па за 10-тина минути откако ќе се свари тестенината, чорбата е готова за сервирање.
  5. По желба, пред послужување може да се нароси со малку босилек.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: