Рецепти
Турски кебап со тиквички Ана Ристеска

Се нарекува и Кабак кебап

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јунешко мелено месо(500 Грама)

Лук(1 Чешне)

Кромид(4 Главици)

Јајце(1 )

Лебни трошки(1 Супена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Чили пиперка(3 )

Мајчина душичка во прав(1 Кафена лажица)

Кумин(1 Кафена лажица)

Тиквичка(4 )

Масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 75 минути

  1. Во еден сад ставете го меленото месо со исечкан кромид, лук, јајца, лебни трошки, сол, бибер, чили пиперка, мајчина душица во прав и кумин.
  2. Почнете да го мешате со раце и ставете ја смесата да се издинста во сува тава на оган само неколку минути. Потоа тргнете ја и ставете ја во фрижидер да отстои половина час.
  3. Земете ги тиквичките, измијте ги и исечете ги на кругови или полукругови но сите приближно со иста дебелина заради естетика.
  4. Ставете ги во сад тиквичките посолете и полејте ги со масло малку да упијат од солта.
  5. Извадете го месото од фрижидер и почнете да правите топчиња и редете на стапче 4 парчиња тиквичка и 3 топчиња месо.
  6. На крај кога ќе завршите ставете ги во тава и премачкајте го секое одделно со масло и покријте со алуминиумска фолија.
  7. Печете на 180°C околу половина час.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: