Рецепти
Турски кебап со тиквички Ана Ристеска

Се нарекува и Кабак кебап

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јунешко мелено месо(500 Грама)

Лук(1 Чешне)

Кромид(4 Главици)

Јајце(1 )

Лебни трошки(1 Супена лажица)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

Чили пиперка(3 )

Мајчина душичка во прав(1 Кафена лажица)

Кумин(1 Кафена лажица)

Тиквичка(4 )

Масло(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 75 минути

  1. Во еден сад ставете го меленото месо со исечкан кромид, лук, јајца, лебни трошки, сол, бибер, чили пиперка, мајчина душица во прав и кумин.
  2. Почнете да го мешате со раце и ставете ја смесата да се издинста во сува тава на оган само неколку минути. Потоа тргнете ја и ставете ја во фрижидер да отстои половина час.
  3. Земете ги тиквичките, измијте ги и исечете ги на кругови или полукругови но сите приближно со иста дебелина заради естетика.
  4. Ставете ги во сад тиквичките посолете и полејте ги со масло малку да упијат од солта.
  5. Извадете го месото од фрижидер и почнете да правите топчиња и редете на стапче 4 парчиња тиквичка и 3 топчиња месо.
  6. На крај кога ќе завршите ставете ги во тава и премачкајте го секое одделно со масло и покријте со алуминиумска фолија.
  7. Печете на 180°C околу половина час.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: