Рецепти
Турски мантии Ана Ристеска

Турска комбинација од тортелини и равиоли

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Јајце(1 )

Вода(50 Милилитри)

Лук(2 Чешниња)

Свеж магдонос(1 Китка)

Мешано мелено месо(500 Грама)

Чили пиперка(3 )

Сол(1 Кафена лажица)

Јогурт(150 Милилитри)

Масло(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Почнете со подготовка на тестото. Измешајте брашно, јајца, сол и вода и оставете да стаса смесата околу 30 до 40 тина минути.
  2. Испржете во тава ситно сечкан лук, кромид, магдонос и мелено месо. Посолете по желба.
  3. Расукајте го тестото и сечете го на квадратчиња и на секое од нив ставете од филот, па споете ги кревите од тестото.
  4. Кога ќе ги потроште целиот фил и тестото, ставете ги да се варат во солена вода околу 20 минути.
  5. За сос може да пропржите ситно исечкани лути пиперчиња и да ги измешате со јогурт.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: