Рецепти
Турски мантии
Турска комбинација од тортелини и равиоли
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Турска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(300 Грама)
Јајце(1 )
Вода(50 Милилитри)
Лук(2 Чешниња)
Свеж магдонос(1 Китка)
Мешано мелено месо(500 Грама)
Чили пиперка(3 )
Сол(1 Кафена лажица)
Јогурт(150 Милилитри)
Масло(2 Кафени лажици)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути
- Почнете со подготовка на тестото. Измешајте брашно, јајца, сол и вода и оставете да стаса смесата околу 30 до 40 тина минути.
- Испржете во тава ситно сечкан лук, кромид, магдонос и мелено месо. Посолете по желба.
- Расукајте го тестото и сечете го на квадратчиња и на секое од нив ставете од филот, па споете ги кревите од тестото.
- Кога ќе ги потроште целиот фил и тестото, ставете ги да се варат во солена вода околу 20 минути.
- За сос може да пропржите ситно исечкани лути пиперчиња и да ги измешате со јогурт.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во