Рецепти
Турски мантии Ана Ристеска

Турска комбинација од тортелини и равиоли

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Јајце(1 )

Вода(50 Милилитри)

Лук(2 Чешниња)

Свеж магдонос(1 Китка)

Мешано мелено месо(500 Грама)

Чили пиперка(3 )

Сол(1 Кафена лажица)

Јогурт(150 Милилитри)

Масло(2 Кафени лажици)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Почнете со подготовка на тестото. Измешајте брашно, јајца, сол и вода и оставете да стаса смесата околу 30 до 40 тина минути.
  2. Испржете во тава ситно сечкан лук, кромид, магдонос и мелено месо. Посолете по желба.
  3. Расукајте го тестото и сечете го на квадратчиња и на секое од нив ставете од филот, па споете ги кревите од тестото.
  4. Кога ќе ги потроште целиот фил и тестото, ставете ги да се варат во солена вода околу 20 минути.
  5. За сос може да пропржите ситно исечкани лути пиперчиња и да ги измешате со јогурт.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: