Рецепти
Турски ражничи Ана Ристеска

Турски начин за пилешки ражничи

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(907 Грама)

Лук(5 Чешниња)

Домат(2 )

Свеж сок од лимон(1 )

Сол(1/2 Кафена лажица)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Цимет(1 Кафена лажица)

Свеж магдонос(1/4 Чаша)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Јогурт(1/4 Чаша)

Лимон(2 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Загрејте ја скарата на средна температура.
  2. Во блендер ставете ги лукот, доматите, сокот од лимон, зачините, маслиновото масло и јогуртот и убаво изблендирајте.
  3. Месото исечете го на коцки и прелијте го со маринарата.
  4. На стапче за ражничи наредете го месото а измеѓу секое месо ставете парче лимон.
  5. Пржете ги ражничите на скара по 2-3 минути на секоја страна.
  6. Послужете со јогурт.

За јогуртот: Во блендер ставете 2 чаши јогурт, пола чаша ладна вода, пола чаша лед, малку сол, и пола чаша нане или магдонос. Убаво изблендирајте и послужете ладно.

Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: