Рецепти
Турски ражничи Ана Ристеска

Турски начин за пилешки ражничи

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(907 Грама)

Лук(5 Чешниња)

Домат(2 )

Свеж сок од лимон(1 )

Сол(1/2 Кафена лажица)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Суво оригано(1 Кафена лажица)

Цимет(1 Кафена лажица)

Свеж магдонос(1/4 Чаша)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Јогурт(1/4 Чаша)

Лимон(2 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Загрејте ја скарата на средна температура.
  2. Во блендер ставете ги лукот, доматите, сокот од лимон, зачините, маслиновото масло и јогуртот и убаво изблендирајте.
  3. Месото исечете го на коцки и прелијте го со маринарата.
  4. На стапче за ражничи наредете го месото а измеѓу секое месо ставете парче лимон.
  5. Пржете ги ражничите на скара по 2-3 минути на секоја страна.
  6. Послужете со јогурт.

За јогуртот: Во блендер ставете 2 чаши јогурт, пола чаша ладна вода, пола чаша лед, малку сол, и пола чаша нане или магдонос. Убаво изблендирајте и послужете ладно.

Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: