Рецепти
Вардарска тава Ана Ѓорова

Богат микс од мешано месо и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Исчистете го и исечкајте го кромидот на ситни коцки. Истото сторете го и со морковите.
  2. Ставете го прво кромидот во еден сад на загреано масло да се пржи. Додајте малку сол, промешајте и додајте ги морковите. Пржете додека да омекне морковот.
  3. Потоа додајте ги шампињоните крупно сечкани и пржете ги додека да испари водата.
  4. За тоа време исечкајте го месото на коцки.
  5. Кога ќе биде готов морковот, додајте ги прво јунешкото месо и пржете го кратко. Потоа додајте го свинското месо и на крај пилешкото како најмеко месо. Динстајте на средна температура додека да омекне месото.
  6. Додајте ги сечканите кисели краставички, промешајте, зачинете со сол и бибер и префрлете ја смесата во земјена тава.
  7. Брашното испржете го кратко на малку масло. Додајте му црвен пипер и запржете го месото во тавата, па ставете го да се пече во рерна загреана на 200 степени.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: