Рецепти
Вардарска тава Ана Ѓорова

Богат микс од мешано месо и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Исчистете го и исечкајте го кромидот на ситни коцки. Истото сторете го и со морковите.
  2. Ставете го прво кромидот во еден сад на загреано масло да се пржи. Додајте малку сол, промешајте и додајте ги морковите. Пржете додека да омекне морковот.
  3. Потоа додајте ги шампињоните крупно сечкани и пржете ги додека да испари водата.
  4. За тоа време исечкајте го месото на коцки.
  5. Кога ќе биде готов морковот, додајте ги прво јунешкото месо и пржете го кратко. Потоа додајте го свинското месо и на крај пилешкото како најмеко месо. Динстајте на средна температура додека да омекне месото.
  6. Додајте ги сечканите кисели краставички, промешајте, зачинете со сол и бибер и префрлете ја смесата во земјена тава.
  7. Брашното испржете го кратко на малку масло. Додајте му црвен пипер и запржете го месото во тавата, па ставете го да се пече во рерна загреана на 200 степени.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: