Рецепти
Варено јагнешко со компири Ана Ѓорова

Вкусен ручек од зачинето јагнешко месо со гарнир од млади компири

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешко месо(1,2 Килограм)

Лук(2 Чешниња)

Рузмарин(1 Супена лажица)

Жалфија(4 Листови)

Брашно(1 Супена лажица)

Оцет(1 Децилитар)

Млад компир(400 Грама)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Од јагнешкото отстранете ги сите масни делови, исечете го на покрупни парчиња и пржете го на 5 лажици масло додека да зарумени.
  2. Додајте ги рузмаринот, истолчениот лук, исечканата жалфија и малку сол, па добро измешајте ги.
  3. Посипете го месото со лажица брашно, полијте го со оцетот, кој ќе го оставите да испари, а потоа полијте го со 3 дл топла вода и варете го 1 час поклопено. Додајте по потреба уште вода ако целата вода се апсорбира.
  4. Испржете ги компирите во тава на малку масло додека да заруменат. Сервирајте го месото со компирите.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: