Рецепти
Вариво од грашок и морков Ана Ристеска

Доколку сакате чорбесто јадење, додајте уште малку доматен сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кромид(1 Главица)

Морков(2 )

Келераба (дива зелка)(1 )

Грашок(250 Грама)

Тарана(80 Грама)

Доматен сос(3 Децилитри)

Бистра зеленчукова супа(2 Децилитри)

Копар(1 Супена лажица)

Сол(1/2 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Кромидот, морковите и келерабата се чистат и се сечат на коцки.
  2. На малку масло се пржат кромидот и морковите, па се додава келерабата. Заедно се пржат, со постојано мешање, додека омекне зеленчукот.
  3. Се додава младиот грашок, сето тоа кратко се пржи, па се сипува доматниот сос. Се вари на умерена температура, додавајќи зеленчукова супа по потреба, додека омекне грашокот.
  4. Пред крајот на варењето се додаваат тараната, копарот и зачини по желба, па се продолжува со варење, со повремено мешање, додека набабри тараната.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: