Рецепти
Вегетаријански ќофтиња Ана Ѓорова

Вегетаријански ручек за четворица

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Модар патлиџан(500 Грама)

Кромид(1 Главица)

Бел лук, излупен и згмечен(3 Чешниња)

Јајце(2 )

Свеж магдонос(1 Китка)

Презла(50 Грама)

Брашно(4 Кафени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 25 минути

  1. Излупете го модриот патлиџан, исечете го на кругови, посолете го и оставете да се исцеди, а потоа изгмечете го со раце и сомелете го.
  2. На оваа смеса додајте и рендан кромид, испасиран лук, брашно, сол, бибер, разматени јајца, презла, сечкан магдонос и сите состојки добро измешајте ги.
  3. Обликувајте ги ќофтињата и испржете ги на врело масло.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: