Рецепти
Виршли цвет во тесто Ана Ѓорова

Декоративно печиво со виршли одлично за појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Млеко(500 Милилитри)

Квасец(1 )

Сол(1 Супена лажица)

Шеќер(1 Супена лажица)

Масло(1 Чаша)

Прашок за печиво(1 )

Виршли

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Од сите состојки се замесува тесто меко како за кифлички и се остава да стаса околу 45 минути.
  2. Потоа се дели на 10 дела. Секој дел се расукува во форма на квадрат со дебелина од 1 см и со должина колку виршлите.
  3. Виршлата се завиткува во ролна. Ролната се сече на 4 места, само не докрај и се добиваат 5 еднакви дела.
  4. Деловите се виткаат во форма на цвет и се ставаат во подмачкан плех.

 

virsli

 

5. Одозгора се премачкуваат со жолчки и се наросуваат со сусам или со сечкан млад кромид, праз или магдонос.

6. Се ставаат да се печат околу 30 минути во рерна на 180 степени.

Овошен киноа појадок
Овесни палачинки со банана
Здрава проја со тиквички
Овесни колачиња
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Ленени погачици
Палачинки од сладок компир
Утринска каша од овес и чиа
Корнфлекс пита
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Проја мафини со брокула
Солени крофни
Мафини со рибизли
‘Ржан леб со семки од тиква
Полнети проја погачки
Вафли со боровинки
Растурен омлет со печурки и со гауда
Мини палачинки со спанаќ
Двоен солен ролат
Мафини со јаболки и моркови
Омлет со печурки и чадена сланина
Кифли со виршла и кашкавал
Домашна гужвана пита
Куглов колач со јогурт
Тесто без јајца
Воден бурек
Пекарски земички
Мафини со јајца и зеленчук
Печурки со спанаќ и пилешко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: