Рецепти
Зачинето свинско со ориз Ана Ѓорова

Варено свинско филе со ориз и пикантни зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско филе(500 Грама)

Кулен(50 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Црвена бабура(1 )

Жолта бабура(1 )

Кумин(1 Кафена лажица)

Коријандер(1 Кафена лажица)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Ориз(150 Грама)

Коцка за супа-бујон(1 )

Вода(750 Милилитри)

Сол(по вкус )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот ситно се сечка и се запржува во тава со масло.
  2. Свинското филе се сече на тенки кругови, потоа се додава во тавата кај испржениот кромид.
  3. Куленот се сечка на ситни коцки и тој се додава во тавата.
  4. Откако месото малку ќе се запржи, се додаваат пиперките исечени на ленти.
  5. Се зачинува со куминот, коријандерот и лутиот црвен пипер.
  6. На крај се додаваат водата со растворената коцка за супа и оризот. Се вари додека да изврие водата и се сервира топло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: