Рецепти
Зачинето свинско со ориз
Варено свинско филе со ориз и пикантни зачини
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинско филе(500 Грама)
Кулен(50 Грама)
Лук(2 Чешниња)
Црвена бабура(1 )
Жолта бабура(1 )
Кумин(1 Кафена лажица)
Коријандер(1 Кафена лажица)
Црвен пипер(1 Кафена лажица)
Ориз(150 Грама)
Вода(750 Милилитри)
Сол(по вкус )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Кромидот ситно се сечка и се запржува во тава со масло.
- Свинското филе се сече на тенки кругови, потоа се додава во тавата кај испржениот кромид.
- Куленот се сечка на ситни коцки и тој се додава во тавата.
- Откако месото малку ќе се запржи, се додаваат пиперките исечени на ленти.
- Се зачинува со куминот, коријандерот и лутиот црвен пипер.
- На крај се додаваат водата со растворената коцка за супа и оризот. Се вари додека да изврие водата и се сервира топло.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во