Рецепти
Зачинето свинско со ориз Ана Ѓорова

Варено свинско филе со ориз и пикантни зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско филе(500 Грама)

Кулен(50 Грама)

Лук(2 Чешниња)

Црвена бабура(1 )

Жолта бабура(1 )

Кумин(1 Кафена лажица)

Коријандер(1 Кафена лажица)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Ориз(150 Грама)

Коцка за супа-бујон(1 )

Вода(750 Милилитри)

Сол(по вкус )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот ситно се сечка и се запржува во тава со масло.
  2. Свинското филе се сече на тенки кругови, потоа се додава во тавата кај испржениот кромид.
  3. Куленот се сечка на ситни коцки и тој се додава во тавата.
  4. Откако месото малку ќе се запржи, се додаваат пиперките исечени на ленти.
  5. Се зачинува со куминот, коријандерот и лутиот црвен пипер.
  6. На крај се додаваат водата со растворената коцка за супа и оризот. Се вари додека да изврие водата и се сервира топло.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: