Рецепти
Зајачко месо со рузмарин Ана Ѓорова

Динстано зајачко месо со ароматични зачини и билки во бело вино – превкусен специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зајачко месо(1 Килограм)

Сланина(30 Грама)

Рузмарин(1 Гранче)

Мајчина душичка(1 Китка)

Жалфија(3 Листови)

Лук(1 Чешне)

Кромид(1 Главица)

Бело вино(1/2 Чаша)

Суво оригано

Масло(2 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Лукот и кромидот излупете ги и исечкајте ги ситно со сланината и со половина од ароматичните тревки.
  2. Пржете го зајачкото месо, претходно исечено на парчиња, на масло 5 минути мешајќи го, па додајте ги исечканите состојки.
  3. Посолете, попиперете и полијте со виното, па динстајте го месото уште 30 минути со повремено мешање.
  4. На крајот од пржењето месото треба да биде меко и заруменето. Посипете го со останатите тревки и послужете го.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: