Рецепти
Зајачко месо со рузмарин Ана Ѓорова

Динстано зајачко месо со ароматични зачини и билки во бело вино – превкусен специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зајачко месо(1 Килограм)

Сланина(30 Грама)

Рузмарин(1 Гранче)

Мајчина душичка(1 Китка)

Жалфија(3 Листови)

Лук(1 Чешне)

Кромид(1 Главица)

Бело вино(1/2 Чаша)

Суво оригано

Масло(2 Супени лажици)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Лукот и кромидот излупете ги и исечкајте ги ситно со сланината и со половина од ароматичните тревки.
  2. Пржете го зајачкото месо, претходно исечено на парчиња, на масло 5 минути мешајќи го, па додајте ги исечканите состојки.
  3. Посолете, попиперете и полијте со виното, па динстајте го месото уште 30 минути со повремено мешање.
  4. На крајот од пржењето месото треба да биде меко и заруменето. Посипете го со останатите тревки и послужете го.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: