Рецепти
Запечени домати Ана Ристеска

Лесен летен ручек со домати, јајца и сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(3 поголеми )

Кромид(2 Главици)

Масло(2 Супени лажици)

Путер(2 Супени лажици)

Јајце(5-6 )

Биено сирење(50-60 Грама)

Суво оригано

Сув босилек

Сол

Бибер

Вегета

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Рерната загрејте ја на 200 степени. Во огноотпорен сад ставете масло и маргарин и загрејте да се стопи маргаринот.
  2. Во поголема чинија разматете ги јајцата, додајте ситно исечкан кромид, оригано, босилек и рендано сирење.
  3. Доматите исечете ги на подебели кругови.
  4. Огноотпорниот сад извадете го од рерна, па сипете ја смесата од јајца.
  5. Одозгора наредете го исечканиот домат и посипете го со преостанатото сирење. Јадењето ставете го во рерна да се пече 15-20 минути додека зарумени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: