Рецепти
Запечени домати Ана Ристеска

Лесен летен ручек со домати, јајца и сирење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Домат(3 поголеми )

Кромид(2 Главици)

Масло(2 Супени лажици)

Путер(2 Супени лажици)

Јајце(5-6 )

Биено сирење(50-60 Грама)

Суво оригано

Сув босилек

Сол

Бибер

Вегета

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути

  1. Рерната загрејте ја на 200 степени. Во огноотпорен сад ставете масло и маргарин и загрејте да се стопи маргаринот.
  2. Во поголема чинија разматете ги јајцата, додајте ситно исечкан кромид, оригано, босилек и рендано сирење.
  3. Доматите исечете ги на подебели кругови.
  4. Огноотпорниот сад извадете го од рерна, па сипете ја смесата од јајца.
  5. Одозгора наредете го исечканиот домат и посипете го со преостанатото сирење. Јадењето ставете го во рерна да се пече 15-20 минути додека зарумени.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: