Рецепти
Запечени домати
Лесен летен ручек со домати, јајца и сирење
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Домат(3 поголеми )
Кромид(2 Главици)
Масло(2 Супени лажици)
Путер(2 Супени лажици)
Јајце(5-6 )
Биено сирење(50-60 Грама)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 30 минути
- Рерната загрејте ја на 200 степени. Во огноотпорен сад ставете масло и маргарин и загрејте да се стопи маргаринот.
- Во поголема чинија разматете ги јајцата, додајте ситно исечкан кромид, оригано, босилек и рендано сирење.
- Доматите исечете ги на подебели кругови.
- Огноотпорниот сад извадете го од рерна, па сипете ја смесата од јајца.
- Одозгора наредете го исечканиот домат и посипете го со преостанатото сирење. Јадењето ставете го во рерна да се пече 15-20 минути додека зарумени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во