Рецепти
Затворени пици Ана Ѓорова

Вкусни, домашни пици како совршена идеја за ручек или вечера за Вас и пријателите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сол(1 Кафена лажица)

Горчлив ликер(1 Кафена лажица)

Јајце(1 )

Газирана вода(1 Чаша)

Млеко(1 Чаша)

Вода(1 Чаша)

Масло(1 Чаша)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Квасец(1 )

Брашно(1 Килограм)

Рендан кашкавал(200 Грама)

Домат(2-3 )

Свежи шампињони(100 Грама)

Шунка(200 Грама)

Павлака(100 Милилитри)

Суво оригано(1 Супена лажица)

Кечап(3-4 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Квасецот измешајте го во малку млака вода и оставете го да стаса.
  2. Потоа со дланките се замесува тесто од брашното, ликерот, јајцето, киселата вода, млекото, обичната вода, маслото, прашакот за печиво и стасаниот квасец.
  3. Тестото се дели на 10-12 топчиња кои се покриваат со кујнска крпа и се оставаат на топло да стасаат.
  4. Во меѓувреме измешајте исечкани домати, шунка, печурки, рендан кашкавал и павлака. Додајте оригано и други зачини по вкус.
  5. Откако ќе стасаат и ќе го зголемат волуменот, од топчињата се сукаат кори со средни димензии.
  6. На едната половина од кората се става од филот и се затвара со другата половина. Постапката повторете ја со останатите кори и формирајте затворени пици.
  7. Затворените пици се редат во намастена тава, се премачкуваат со кечап и се печат додека тестото не зарумени.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: