Рецепти
Леб со семки од тиква (хроно) Ана Ѓорова

Органски леб без квасец. Предлог: за овој рецепт може да комбинирате половина овесно брашно и јачменово брашно

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Овесно брашно(4 Чаши)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Сончоглед(2 Супени лажици)

Семки од тиква(2 Супени лажици)

Чиа семе(2 Супени лажици)

Хималајска сол(1 Кафена лажица)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Лимон(1 )

Вода(5 Децилитри)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Во сад измешајте брашно, сол, чиа семе и семки од тиква. Постепено додавајте млака вода за да добиете густа и леплива смеса. Садот покријте го со крпа и оставете го да отстои на собна температура околу 2 часа.
  2. Додајте прашак за печиво и сода бикарбона, убаво промешајте, а потоа исцедете свеж сок од лимон и промешајте повторно.
  3. Ставете хартија за печење во огноотпорен сад и ставете маслиново масло, па додајте ја смесата и печете на 180 степени  45 – 60 минути.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: