Рецепти
Дроб во кошулица Ана Ѓорова

Интересен рецепт што ќе ве изненади со вкусот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешки џигер(или свински 1 кг )

Јагнешка марамица(или свинска )

Млад кромид(5 )

Ориз(100 Грама)

Вегета

Сол

Бибер

Рузмарин

Сенф(1 Супена лажица)

Буковец(1 Супена лажица)

Магдонос

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Оризот се става во зовриена вода да се свари, а потоа се исцедува од водата.
  2. Свинскиот дроб се проварува во малку вода, се процедува и се додава на претходно испрженото кромитче.
  3. Во свинскиот дроб се додаваат оризот и зачините заедно со сенфот и се промешува.
  4. Се зема парче од кошулицата како за сарма, се става од смесата, се витка како сарма и се редат во плех.
  5. Така наредени парчињата се печат на 200 степени во загреана рерна.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: