Рецепти
Дроб во кошулица Ана Ѓорова

Интересен рецепт што ќе ве изненади со вкусот

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешки џигер(или свински 1 кг )

Јагнешка марамица(или свинска )

Млад кромид(5 )

Ориз(100 Грама)

Вегета

Сол

Бибер

Рузмарин

Сенф(1 Супена лажица)

Буковец(1 Супена лажица)

Магдонос

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Оризот се става во зовриена вода да се свари, а потоа се исцедува од водата.
  2. Свинскиот дроб се проварува во малку вода, се процедува и се додава на претходно испрженото кромитче.
  3. Во свинскиот дроб се додаваат оризот и зачините заедно со сенфот и се промешува.
  4. Се зема парче од кошулицата како за сарма, се става од смесата, се витка како сарма и се редат во плех.
  5. Така наредени парчињата се печат на 200 степени во загреана рерна.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: