Рецепти
Двоен солен ролат Ана Ѓорова

Солен ролат од лиснато тесто што може да го подготвите за појадок, предјадење или вечера

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Лиснато тесто(500 Грама)

Свежи шампињони(500 Грама)

Кисела павлака(300 Грама)

Ајвар(7 Супени лажици)

Мајонез(250 Грама)

Кромид(1 Главица)

Сенф(1 Супена лажица)

Жолчка од јајце(1 за премачкување )

Сусам

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Кромидот пржете го во загреано масло во тава на оган, а откако ќе омекне, додајте ги шампињоните исечкани на листови. Зачинете со сол, бибер и вегета.
  2. Откако течноста ќе испари, тргнете ја тавата од оган, додајте ги мајонезот, киселата павлака и сенфот и промешајте го филот.
  3. На набрашнета работна површина од двете парчиња лиснато тесто со сукало развлечете кори.
  4. На хартија за печење ставете една кора, премачкајте ја со ајварот, врз него ставете ја втората кора и премачкајте ја со филот.
  5. Со помош на хартијата свиткајте ролат и ставете го во тава за печење.
  6. Премачкајте го ролатот со изматената жолчка и наросете сусам, па печете го 45 минути во рерна на 200 степени.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: