Рецепти
Егзотик торта Ана Ѓорова

Одличен избор за љубителите на овошни торти

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(15 )

Шеќер(15 Супени лажици)

Брашно(6 Супени лажици)

Лебни трошки(6 Супени лажици)

Лешник(сечкани 150 Грама)

Мелени ореви(150 Грама)

Мелени бадеми(150 Грама)

Прашок за печиво(3 Пакувања)

Слатка павлака(1 Литар)

Банана(2 )

Киви(2 )

Лимон(1 )

Портокал(2 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Во длабок сад со миксер изматете ги шеќерот и јајцата додека шеќерот се растопи.
  2. Потоа додајте ги прашокот за печиво, бадемите, лебните трошки, брашното, лешниците и оревите и мешајте додека смесата се соедини.
  3. Распоредете ја смесата во една тркалезна тава и два тркалезни калапи за печење обложени со хартија за печење.
  4. Ставете ги калапите и тавата во рерна и печете ги 30 минути на 200 степени.
  5. Во длабок сад со миксер изматете ја слатката павлака додека шлагот ја добие потребната цврстина, па поделете го на 3 дела.
  6. Изрендајте кора од лимон и од секој дел од шлагот измешајте по еден вид од сечканото овошје – во едниот киви, другиот портокал и последниот банани.
  7. Печените пандишпани филувајте ги, а на крај целата торта премачкајте ја со шлаг и декорирајте по желба.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: