Рецепти
Есенски компот Ана Ѓорова

Компот од круши, јаболки и сливи

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Круша(1 Килограм)

Јаболко(1 Килограм)

Слива(1 Килограм)

Шеќер(1 Килограм)

Вода(1/2 Литар)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Крушите излупете ги, исечете ги на парчиња и варете ги во 1/2 литар вода и 300 грама шеќер додека не омекнат, а потоа извадете ги.
  2. На овој сок додајте му уште 300 грама шеќер, па во него варете ги јаболките исечкани на делови, но внимавајте да не се преварат, а потоа извадете ги.
  3. На сокот додајте му уште 300 грама шеќер и варете ги сливите. Откако ќе се сварат извадете ги, а сокот варете го уште малку време.
  4. Потоа наредете го овошјето во тегли, прелијте го сокот, затворете ги теглите и пастеризирајте ги 15 минути на 75°C.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: