Рецепти
Филе Велингтон Ана Ѓорова

Вкусен гурмански ручек за искусните готвачи

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Месото се посолува и се наросува со бибер, се мачка со масло и се пече по 10 минуит од секоја страна на скара или ако печете во рерна, се пече 25 минути во рерна на 250 степени.
  2. Кромидот ситно се сечка, па се пржи со сувото месо.
  3. Се додаваат ситно сечканите шампињони и пилешките дробови и се динстаат 10-тина минути.
  4. Потоа се додава доматното пире, се зачинува со сол и бибер и се остава малку да се олади смесата.
  5. Се додаваат 2 изматени јајца и добро се промешува.
  6. Лиснатото тесто се сука во форма на правоаголник, па се нанесува 1/3 од приготвениот фил, а врз него месото.
  7. Врз месото се распоредува преостанатиот фил, па тестото се ролува, така што спојот да биде одозгора.
  8. Од преостанатото тесто се прават ленти и со нив се украсува ролатот.
  9. Се мачка со жолчка и се става во тепсија обложена со хартија за печење.
  10. Се пече 50 минути во рерна на 180 степени.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: