MoeMeni
Рецепти
Филе Велингтон Ана Ѓорова

Вкусен гурмански ручек за искусните готвачи

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Месото се посолува и се наросува со бибер, се мачка со масло и се пече по 10 минуит од секоја страна на скара или ако печете во рерна, се пече 25 минути во рерна на 250 степени.
  2. Кромидот ситно се сечка, па се пржи со сувото месо.
  3. Се додаваат ситно сечканите шампињони и пилешките дробови и се динстаат 10-тина минути.
  4. Потоа се додава доматното пире, се зачинува со сол и бибер и се остава малку да се олади смесата.
  5. Се додаваат 2 изматени јајца и добро се промешува.
  6. Лиснатото тесто се сука во форма на правоаголник, па се нанесува 1/3 од приготвениот фил, а врз него месото.
  7. Врз месото се распоредува преостанатиот фил, па тестото се ролува, така што спојот да биде одозгора.
  8. Од преостанатото тесто се прават ленти и со нив се украсува ролатот.
  9. Се мачка со жолчка и се става во тепсија обложена со хартија за печење.
  10. Се пече 50 минути во рерна на 180 степени.
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Торта фантазија
Чоколадни кроасани
Филе Велингтон
Највкусни крофни
Руски колач со афион
Печен ролат од свинско каре
Еврејски колач
Торта со слатко од зелени смокви
Чоколадна торта со суви сливи, урми и ореви
Мустаќи торта
Лиснати погачки
Флија
Француски крем кроасани
Крцкав стек со палента
Козињак со мармалад
Велигденска корпа
Пита со чаен колбас
Ролни со цимет
Тортелини со тиква
Визитарки (посно)
Спонзор торта
Какао торта со фил од чоколадо
Влашка пита
Мини пити со спанаќ и сирење
Свинска пача
Кростата од кајсии
Домашен леб
Полнет венец

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: