Рецепти
Француско „селско“ месо Ана Ристеска

Интересна комвинација на џигер и сланина која се служи со зелена салата и тестенини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински џигер(650 Грама)

Сланина(100 Грама)

Кромид(2 Главици)

Бело вино(250 Милилитри)

Путер(80 Грама)

Оцет(100 Милилитри)

Коцка за супа-говедскa(100 Милилитри)

Брашно(10 Грама)

Сол

Бибер

Вегета

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Исечете го џигерот на еднакви парчиња.
  2. Исечкајте го кромидот и пропржете го на тивко додека не стане кафеав.
  3. Додајте ги парчињата џигер и сланина и пропржете ги. Потоа додајте брашно и пржете додека не потемнат и не добијат убава кфена боја.
  4. Сипете супа и бело вино и зачинете.
  5. Оставете да врие на тивко 25 минути.
  6. Додајте оцет, промешајте за да проверите дали е готово и поправете го зачинувањето ако има потреба.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: