Рецепти
Француско „селско“ месо Ана Ристеска

Интересна комвинација на џигер и сланина која се служи со зелена салата и тестенини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински џигер(650 Грама)

Сланина(100 Грама)

Кромид(2 Главици)

Бело вино(250 Милилитри)

Путер(80 Грама)

Оцет(100 Милилитри)

Коцка за супа-говедскa(100 Милилитри)

Брашно(10 Грама)

Сол

Бибер

Вегета

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Исечете го џигерот на еднакви парчиња.
  2. Исечкајте го кромидот и пропржете го на тивко додека не стане кафеав.
  3. Додајте ги парчињата џигер и сланина и пропржете ги. Потоа додајте брашно и пржете додека не потемнат и не добијат убава кфена боја.
  4. Сипете супа и бело вино и зачинете.
  5. Оставете да врие на тивко 25 минути.
  6. Додајте оцет, промешајте за да проверите дали е готово и поправете го зачинувањето ако има потреба.
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: