Рецепти
Јагнешка чорба Ана Ристеска

Македонско предјадење по рецептот на баба. На здравје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јагнешки џигер(300 Грама)

Ориз(100 Грама)

Целер(2 Главици)

Компир(2 )

Морков(3 )

Магдонос

Кромид(1 Главица)

Брашно(1 Супена лажица)

Бибер

Сол

Ловоров лист(1 )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Јагнешкиот џигер се мие, па се вари, а притоа првата вода се фрла.
  2. На тава најпрво се пржи сечканиот кромид, па се додава џигерот кој сме го исечкале на ситни парчиња и малку брашно.
  3. Потоа се додаваат исечканите компири, целер, моркови, магдонос како и оризот.
  4. Се налева со вода и чорбата се вари додека се свари зеленчукот.
  5. При крајот се додаваат биберот, вегетата и ловоровиот лист.
  6. По желба, во чорбата може да се додаде и едно разматено јајце со малку оцет.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: