Рецепти
Карфиол на скара (хроно) Ана Ѓорова

Одличен здрав гарнир

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(5 )

Кромид(2 Главици)

Маслиново масло(5 Супени лажици)

Рузмарин(1 Кафена лажица)

Сушен темјан(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Подгответе ја скарата, ставете намрсена фолија за печење и ставете ги парчињата карфиол.
  2. Над парчињата карфиол додајте кромид на кругови и зачинете со темјан, рузмарин, сол, бибер и уште малку маслиново масло.
  3. Потоа, покријте го карфиолот со уште едно парче фолија и гответе 20тина минути вртејќи ја фолијата на двете страни.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: