Рецепти
Кнедли од џигер Ана Ристеска

Кнедлите ви предлагаме да ги послужите со зелена салата и печени компири

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински џигер(500 Грама)

Димена сланина(125 Грама)

Свинска маст(250 Грама)

Брашно(150 Грама)

Магдонос(30 Грама)

Јајце(2 )

Сол

Бибер

Путер(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Измешајте ги заедно џигерот, сланината, кромидот, магдоност и свинската маст во блендер.
  2. Додајте ги јајцата и брашното и зачинете.
  3. Измешајте со лажица за да добиете мазна смеса.
  4. Формирајте ги кнедлите користејќи 2 супени лажици.
  5. 3 литри посолена вода ставете да се врие.
  6. Ставете ги кнедлите да се варат околу 10 минути додека не испловат на површината, исцедете ги и послужете ги топли.
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква
Здрав џем од ѓумбир
Сир тостерки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: