Рецепти
Ќофтиња од мисиркино месо и тиквички Ана Ѓорова

Вкусни, брзи и лесни ќофтиња што може да ги послужите со омилениот сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелено мисиркино месо(450 Грама)

Тиквичка(рендана 1 чаша )

Италијански зачин (мешан зачин)(1 Кафена лажица)

Лук во прав(1/2 Кафена лажица)

Кромид во прав(1/2 Кафена лажица)

Црвен пипер(1/4 Кафена лажица)

Морска сол(1/2 Кафена лажица)

Бибер(1/4 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200°C.
  2. Сите состојки измешајте ги во сад и со дланките добро соединете ги.
  3. Формирајте топчиња и наредете ги врз намастена хартија за печење во плех.
  4. Печете ги во загреаната рерна 16-18 минути или додека убаво се испечат.
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко
Домашен чај од ѓумбир и куркума

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: