Рецепти
Ќофтиња од мисиркино месо и тиквички Ана Ѓорова

Вкусни, брзи и лесни ќофтиња што може да ги послужите со омилениот сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелено мисиркино месо(450 Грама)

Тиквичка(рендана 1 чаша )

Италијански зачин (мешан зачин)(1 Кафена лажица)

Лук во прав(1/2 Кафена лажица)

Кромид во прав(1/2 Кафена лажица)

Црвен пипер(1/4 Кафена лажица)

Морска сол(1/2 Кафена лажица)

Бибер(1/4 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200°C.
  2. Сите состојки измешајте ги во сад и со дланките добро соединете ги.
  3. Формирајте топчиња и наредете ги врз намастена хартија за печење во плех.
  4. Печете ги во загреаната рерна 16-18 минути или додека убаво се испечат.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: