Рецепти
Ќофтиња од мисиркино месо и тиквички Ана Ѓорова

Вкусни, брзи и лесни ќофтиња што може да ги послужите со омилениот сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мелено мисиркино месо(450 Грама)

Тиквичка(рендана 1 чаша )

Италијански зачин (мешан зачин)(1 Кафена лажица)

Лук во прав(1/2 Кафена лажица)

Кромид во прав(1/2 Кафена лажица)

Црвен пипер(1/4 Кафена лажица)

Морска сол(1/2 Кафена лажица)

Бибер(1/4 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200°C.
  2. Сите состојки измешајте ги во сад и со дланките добро соединете ги.
  3. Формирајте топчиња и наредете ги врз намастена хартија за печење во плех.
  4. Печете ги во загреаната рерна 16-18 минути или додека убаво се испечат.
Шери бомбици
Локум бомбици
Овесни барови со смокви
Макало од кисело млеко
Смути од грозје
Сок од јаболко
Десерт кус-кус
Печурки во крцкаво тесто
Полнет леб
Торта со суво овошје и костени
Сутлијаш со банана
Бомбици со слатко од смокви
Чоколадни тартуфи
Медитеранска паста салата
Крем салата со сирење и шампињони
Школки во вински сос
Домашно кисело млеко
Кокосови бомбици со портокал
Зебра торта (посно)
Бисквит торта со киви и банани
Смути со смокви
Полнети печурки со лук и магдонос
Мостарска алва
Браунис со банани
Колачиња со ѓумбир и чоколадо
Бела салата
Намаз од кромид
Палачинки со туна
Намаз од пире и ореви
Домашен пудинг од вишни и капини

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 

Регистрирај се

Направи свој кориснички профил

Изјавувам дека горните податоци се точни и ги прифаќам условите за користење и Политиката на заштита на лични податоци на веб страницата moemeni.mk.

Регистрирај се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да:

Најави се

Најави се со Фејсбук

Како регистриран корисник ќе можете да: