Рецепти
Колач од модар патлиџан Ана Ѓорова

Солена торта од модри патлиџани што претставува оброк лесен за јадење, а едноставен за подготвување

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Измијте ги модрите патлиџани, исчистете ги од дршката и исечете ги на коцкички.
  2. Пржете ги во тава со масло околу 15-тина минути додека омекнат и добијат убава боја, па тргнете ги во сад настрана.
  3. Компирите излупете ги и сварете ги, па испарирајте ги и измешајте ги со модрите патлиџани.
  4. Во смесата додајте ги јајцата, сечканиот босилек, издробениот леб, пармезанот, сол, бибер и соединете.
  5. Огноотпорен сад обвиткајте го со хартија за печење, наросете ја со лебни трошки и распоредете половина од смесата од модри патлиџани.
  6. На средината од смесата додајте кашкавал исечен на крушни парчиња (или сирење по желба) и покријте со другиот дел од смесата од модри патлиџани.
  7. Печете во рерна на 180°C околу 40 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: