Рецепти
Кроасани со крем Ана Ѓорова

Чоколадни, печени кроасани со крем за одличен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Млеко(400 Грама)

Кисело млеко(200 Грама)

Јајце(3 )

Шеќер(3 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Квасец(1 )

Брашно(по потреба (повеќе од 1 кг) )

Маргарин(1 )

Еурокрем

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Од сите состојки (без маргаринот) се замесува тесто и се дели на 4 еднакви дела, исто така и маргаринот се дели на 4 еднакви дела. Од секој дел тесто се вадат по 8 топчиња.
  2. Секое топче се растегнува како за кифла, па се премачкува со маргарин. Парчињата растегното тесто се редат едно врз друго.
  3. Се расукува поширока кора и се дели на 8 дела.
  4. На секое исечено парче се става малку еурокрем на почетокот, од пошироката страна, па се витка како кифла.
  5. Пред да се печат кроасаните, се оставаат да нараснат половина час, потоа се премачкуваат со жолчка и се печат во претходно загреана рерна на 250 степени. Треба да добиете 32 кроасани.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: