Рецепти
Говедски увијачи Ана Ристеска

Полски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедско месо(500 Килограми)

Кромид(2 )

Путер(1/2 )

Павлака(1 Кафена лажица)

Презла(1 Кафена лажица)

Жолчка од јајце(1 )

Магдонос(1 Супена лажица)

Брашно(1 Кафена лажица)

Свинска маст(1 Супена лажица)

Бистра зеленчукова супа(1 Чаша)

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Месото се сече на парчиња и се чука со чекан за да биде тенко.
  2. Кромидот се пржи на путер. Потоа ги додаваме презлата, жолчката, магдоност, павлаката, свинската маст, сол и бибер по вкус. Ова е филот на увијачите.
  3. На секое парче месо ставаме од филот и месото го виткаме во ролана, го посипуваме со брашно, го зацврстуваме со чечекалица и го пржиме.
  4. Вака испржените увијачи ги ставаме во тенџере и ги поливаме со супа или пиво.
  5. Се динстаат на тивок оган за да може месото (увијачот) да биде меко.
  6. Се додава сол и бибер.
  7. Се сервира со салата од цвекло и кисели краставици.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: