Рецепти
Пастрмка во сос од ореви (посно) Ана Ѓорова

Брза пржена риба со сос од мелени ореви за посен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пастрмка(1 Килограм)

Мелени ореви(250 Грама)

Брашно(2 лажици + за пржење на рибата )

Масло(1 Чаша)

Оцет(2 Супени лажици)

Лук(2 Чешниња)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Пастрмката исчистете ја и исечете ја по должина на грбот, а потоа исечете ја на 6-7 парчиња и посолете ја.
  2. Во сад загрејте масло, рибата извалкајте ја во брашно и испржете ја.
  3. Во друг сад загрејте две лажици масло, загрејте го и додајте две лажици брашно и пржете со мешање. Во прженото брашно додајте ги мелените ореви, па и нив мешајте ги додека смесата не поцрвене.
  4. Во сосот ставете две чаши млака вода, две лажици оцет и сечканиот лук. Добро измешајте, додајте уште малку вода, оставете малку да се вари и со сосот прелејте ја пржената риба.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: