Рецепти
Пита со кисела зелка и месо Ана Ѓорова

Вкусен француски специјалитет за ручек или предјадење. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кисела зелка(1 Килограм)

Колбас(250 Грама)

Сланина(250 Грама)

Лиснато тесто(2 Парчиња)

Јајце(2 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Месото исечкајте го на парчиња и испржете го.
  2. Измешајте ја киселата зелка (претходно варена) со парчињата месо и со јајцата.
  3. Еден дел од лиснатото тесто ставете го во намастен огноотпорен сад, филувајте го и поклопете го со вториот дел од тестото.
  4. Краевите на тестото премачкајте ги со жолчка од јајце и притиснете со прстите за да се спојат двете теста.
  5. Во средината на питата направете дупка.
  6. Целото тесто премачкајте го со матена жолчка и печете го 45 минути во загреана рерна на 180°C
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: