Рецепти
Сос од пиперки и маслинки Ана Ѓорова

Послужете го со јадења од ориз на кои ќе им даде шмек и одличен вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зелена пиперка(2 )

Црни маслинки(2 Супени лажици)

Лук(2 Чешниња)

Млад кромид(2 )

Масло(4 Супени лажици)

Мајоран(2 Гранчиња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Печете ги пиперките на 200°C, 25-30 минути, па завиткајте ги во алуминиумска фолија и оставете ги 10 минути. Излупете ги печените пиперки и исечете ги на ленти.
  2. Од маслинките извадете ги семките и исечете ги на парчиња.
  3. Излупете го лукот и ситно исечкајте го.
  4. Отстранете го зелениот дел од младите кромитчиња, а останатиот дел ситно исечкајте го.
  5. Во едната тава ставете да се загреат 4 лажици масло и лукот.
  6. Додајте ги младите кроммитчиња, па продолжете со пржење.
  7. Додајте ги и пиперките, маслинките и листенцата мајоран. Измешајте и пржете уште неколку минути.
  8. Посолете го сосот, додајте бибер и сервирајте го како прилог со јадења од ориз.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: