Рецепти
Тиквички полнети со соја и мелено месо Ана Ѓорова

Вкусен рецепт од полнети тиквички што ќе го обожавате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Тиквичките исчистете ги во внатрешноста, извадете им ја срцевината.
  2. Главиците кромид ситно исечкајте ги и испржете ги, потоа додајте го меленото месо и пржете.
  3. Морковите се рендаат, а соините трошки се потопуваат во вода и се оставаат настрана.
  4. Откако месото убаво ќе се испржи, се додаваат морковите, соините трошки, исечканата срцевина од тиквичките и сите зачини. Се пржи додека убаво зарумени.
  5. Тиквичките се полнат со филот, се редат во тепсија и врз секоја тиквичка се става круг домат или рендан пармезан.
  6. Се полеваат со вода и се запекуваат во рерна.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: