Рецепти
Тортелини со пилешко и песто Ана Ристеска

Здрав и лесен медитерански ручек кој сигурно ќе ви се допадне

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Пилешки гради(500 Грама)

Сушен домат(1/3 Чаша)

Аспарагус(500 Грама)

Песто сос(1/4 Чаша)

Шери домати(1 Чаша)

Тортелини(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Големо тавче загрејте го на средна температура, додајте 2 супени лажички маслиново масло, парчиња пилешки стек, зачинете со сол и додајте ги сувите домати и гответе околу 5-10 минути, промешувајте и превртувајте го пилешкото додека не се испржи убаво.
  2. Тргнете го пилешкото и сувите домати од тавата.
  3. Додајте го аспарагусот зачинет со сол и останатиот дел од сувите домати и гответе на средна температура 5 до 10 минути додека аспарагусот е убаво зготвен. Потоа тргнете го на чинија за сервирање.
  4. Тортелините згответе ги според упатството на пакувањето и исцедете ги.
  5. Ставете го пилешкото повторно во тавата, додајте го пестото, промешајте и гответе на средна температура околу 1-2 минути. Тргнете ја тавата од оган. Додајте ги тортелините, шери доматите исечени на половина и измешајте ги со пестото и пилешкото. Ако сакате додајте уште песто. Тортелините, шери доматите и пилешкото ставете ги на чинијата со аспарагусот и послужете.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: