Рецепти
Зимница од везени пиперки Ана Ѓорова

Вкусна македонска зимница од печени пиперки за одлично мезе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Везени пиперки(5 Килограми)

Лук(2 Главици)

Магдонос(1-2 Китки)

Масло(1 голема шолја за кафе )

Оцет(1 голема шолја за кафе )

Морска сол(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Лукот и магдоносот исечкајте ги и измешајте ги во сад со оцетот, маслото и морската сол.
  2. Пиперките измијте ги, исушете ги и потпечете ги во рерна на 180-200 степени околу 20-тина до 30 минути колку да добијат убава боја и да се потпечат.
  3. Во чисти, стерилизирани тегли наредете прво од смесата со лук и магдонос, па ред печени пиперки.
  4. Постапката повторете ја додека ги потрошите сите состојки, а потоа добро затворете ги теглите и чувајте ги на темно и ладно место.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: