Рецепти
Говедско месо на монголски начин Ана Ѓорова

Брз ручек од говедско месо во сос на азиски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедско месо(700-800 Грама)

Соја сос(3/4 Чаша)

Кафеав шеќер(1/2 Чаша)

Вода(1/4 Чаша)

Ѓумбир(1/2 лажичка мелен свеж ѓумбир )

Лук(1 Чешне)

Морков(1 )

Маслиново масло(1 Супена лажица)

Млад кромид(1 )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Исечете го месото на ленти.
  2. Во сад измешајте ги соја сосот, 1/4 чаша вода, маслото, шеќерот, сечканиот ѓумбир и сечканиот лук. Ставете го сосот во експрес лонец.
  3. Додајте ги ренданите моркови и парчињата месо. Мешајте додека месото се соедини со сосот.
  4. Гответе на висок притисок 8 минути. Потоа оставете го месото да се излади околу 10 минути пред да го ослободите притисокот во лонецот.
  5. Во еден сад измешајте 3 лажици вода со 3 лажици нишесте, мешајте за да нема грутки. Во месото додајте го нишестето и водата (за да добиете погуст сос) и зовријте ја смесата, 1-2 минути.
  6. Послужете го говедското месо со сосот и со млад кромид како гарнир.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: