Рецепти
Грав на мексикански начин Ана Ѓорова

Ручек за љубителите на пикантниот вкус

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Грав(400 Грама)

Колбас(3 )

Чили пиперка(1 )

Лук(1 Чешне)

Бело вино(1/2 Чаша)

Доматен сос(200 Милилитри)

Масло

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Гравот оставете го да отстои преку ноќ или неколку часа во вода, па потоа исцедете го, наполнете вода во тенџере и сварете го.
  2. Во поголема тава или во тенџере на оган загрејте масло и пропржете го лукот и лутото пиперче (исечкани). Откако малку ќе омекнат, додајте го колбасот исечкан на парчиња и пржете го.
  3. Откако малку ќе се пропржи, налијте со бело вино и посолете, па гответе неколку минути.
  4. Потоа додајте го доматниот сос и варете додека смесата се згусне и течноста малку испари.
  5. На крај додајте го сварениот грав со уште малку вода во која што се вареше (неколку кутлачи).
  6. Мешајте и гответе го гравот уште околу 10 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: