Рецепти
Канелони со пилешко месо Ана Ристеска

Пилешко, печурки, павлака и тестенини. Добитна комбинација за највкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(300-400 Грама)

Хопла(1/2 Литар)

Канелони(1 Пакување)

Кашкавал

Кромид(2-3 Главици)

Маринирани шампињони(по желба )

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Месото се сечка на ситни коцки и се пржи. Откако ќе зарумени, се додаваат и печурките да се пропржат.
  2. Кромидот се сечка и тој се пржи.
  3. Откако состојките ќе се испржат, се додаваат 2 лажички павлака за готвење колку смесата да се соедини.
  4. Тепсијата ја премачкуваме со путер, а потоа канелоните се полнат со испржената смеса и се редат во тепсијата.
  5. Откако ќе се наполнат сите канелони, врз нив се истура целата павлака, па се ставаат во загреана рерна да се печат.
  6. Откако ќе се испечат, одозгора се редат парчиња кашкавал, се оставаат колку да се истопат и потоа плехот се вади од рерна.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: