Рецепти
Кнедли од џигер Ана Ристеска

Кнедлите ви предлагаме да ги послужите со зелена салата и печени компири

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински џигер(500 Грама)

Димена сланина(125 Грама)

Свинска маст(250 Грама)

Брашно(150 Грама)

Магдонос(30 Грама)

Јајце(2 )

Сол

Бибер

Путер(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Измешајте ги заедно џигерот, сланината, кромидот, магдоност и свинската маст во блендер.
  2. Додајте ги јајцата и брашното и зачинете.
  3. Измешајте со лажица за да добиете мазна смеса.
  4. Формирајте ги кнедлите користејќи 2 супени лажици.
  5. 3 литри посолена вода ставете да се врие.
  6. Ставете ги кнедлите да се варат околу 10 минути додека не испловат на површината, исцедете ги и послужете ги топли.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: