Рецепти
Кнедли од џигер Ана Ристеска

Кнедлите ви предлагаме да ги послужите со зелена салата и печени компири

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свински џигер(500 Грама)

Димена сланина(125 Грама)

Свинска маст(250 Грама)

Брашно(150 Грама)

Магдонос(30 Грама)

Јајце(2 )

Сол

Бибер

Путер(50 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Измешајте ги заедно џигерот, сланината, кромидот, магдоност и свинската маст во блендер.
  2. Додајте ги јајцата и брашното и зачинете.
  3. Измешајте со лажица за да добиете мазна смеса.
  4. Формирајте ги кнедлите користејќи 2 супени лажици.
  5. 3 литри посолена вода ставете да се врие.
  6. Ставете ги кнедлите да се варат околу 10 минути додека не испловат на површината, исцедете ги и послужете ги топли.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: