Рецепти
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem) Ана Ристеска

Млечни полски кнедли кои одат одлично во комбинација со свежи салати

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(4 Чаши)

Млеко(2 Чаши)

Путер(100 Грама)

Јајце(4 )

Рендан пармезан(100 Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од  60 минути

  1. Млекото се вари со путерот.
  2. Во врелото млеко се додава брашното.
  3. Се меша и се трга од оган.
  4. Се додаваат јајцата едно по едно и се меша со дрвена лажица.
  5. На крај се додава пармезан, малку сол и се се меша.
  6. Од тестото се вадат парчиња кнедли со влажна лажица и се ставаат во вода да се варат.
  7. Од кога ќе се сварат се вадат со решеткаста лажица.
  8. Се поливаат со стопен путер, прежена сланина или со запржен кромид.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: