Рецепти
Куглоф со три фила Ана Ристеска

Вкусен куглов колач со два вида џем и афион кој сигурно ќе ви се допадне

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1/2 Килограм)

Млеко(250 Милилитри)

Кисело млеко(50 Милилитри)

Масло(1/2 Чаша)

Квасец(1/2 коцка )

Шеќер(150 Грама)

Џем од кајсии

Џем од јагоди

Афион

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Во подлабок сад се замесува тесто од наведените состојки и се остава да стаса 40 минути.
  2. Откако ќе стата тестото се размесува и потоа се дели на три еднакви дела.
  3. Од сите парчиња се расукуваат кори и тие се премачкуваат на следниот начин. Првата со џем од кајсии, втората со џем од јагоди и третата со мелен афион измешан со малку шеќер.
  4. Секој дел посебно се завиткува во ролат и потоа ролатите се редат во подмачкан калап за куглов.
  5. Се остава кугловот да стаса околу 15 минути, потоа се става во рерна да се пече на 180 степени околу 50 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: