Рецепти
Ликер од рибизли Ана Ѓорова

Домашен ликер од рибизли и црно вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рибизли(1.5 Килограми)

Црвено вино(3/4 Литри)

Каранфилче(2 )

Стапче цимет(1 )

Шеќер(2 Килограми)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 100 минути

  1. Рибизлите една по една проверете ги дали се оштетени. Чистите рибизли ставете ги во цедалка, измијте ги под млаз ладна вода и потоа дел по дел исушете ги со хартија.
  2. Ставете ги на оган во тенџере и мешајте ги со дрвена лажица.
  3. Во голема тегла ставете неколку листови од рибизла, каранфилче, парче цимет и рибизлите. Полијте вино и покријте со капак, а потоа оставете да отстои 4-5 дена на темно место. Повремено мешајте со дрвена лажица.
  4. Потоа процедете ги рибизлите, додајте шеќер и мешајте ја смесата на оган додека шеќерот не се растопи.
  5. Ликерот процедете го повторно и прелијте го во чисти стаклени шишиња.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: